Izabelle Nilsson

Julafton, nyår och trettondagen
Nu har jag äntligen laddat över lite bilder till datorn och tänkte berätta lite om dom senaste högtiderna.
Julafton blev en intensiv dag för mig och Oskar då vi planerade att hinna med 3 platser under dagen. Först blev det ett besök hos Oskars familj som hade hyrt uddens mysiga stuga. Där åt vi lite gröt och skinkmackor och sen blev det lite juklappsöpppning. 
Lagom till Kalles åkte vi till mamma där även min moster med familj var. Där öppnades det en hel del julklappar innnan vi sen åt en riktig god julmiddag. Min moster hade gjort riktigt goda laxrullar med wasibikräm i som påminnde lite om sushi. Till efterrätt hade jag gjort en väldigt god men mastig saffranspannacotta. 
 
Några timmar senare begav vi oss allihopa till älvsbyvärken där resten av min mammas sida väntade. Där hade vi planerat att köra julklappsleken (som blivit en årlig tradition). Där blev det sen en hel del pingis, lite olika lekar och till sist en stafett med lite olika grenar. I slutet blev jag så trött men det var verkligen så kul att träffas alllihopa och hitta på något. :)
Min och Oskars vinst från julklappsleken
Petter som var så nöjd över sitt drinkglas som ändrade färg. Jag tror han gick och höll det nästan hela kvällen. 
 
Nyårsafton firades som sagt med Tintin, Filip, My, Vican, Martina, Anders och såklart Oskar. Det blev en väldigt lugn kväll med god mat och sällskapsspel. Vid tolvslaget gick vi ut och tittade på rakertna och tände tomtebloss. 
 
 
I lördags på trettondagen åkte vi till luleå för att hälsa på Rebecka och Erik. Där blev vi överraskade med en trärättersmiddag som var hur god som helst. Till förrätt blev det en jättegod laxtartar med en rödlökssås och löjrom. Varmrätt rullade dom egna köttbullar som serverades med pasta och en jättegod svampsås. Till efterrätt blev det chokladmousse med färska hallon till. Det blev en så trevlig kväll och jag är så glad att vi hann träffas innan vi åker iväg utomlands.