Izabelle Nilsson

TUP ISLAND & CHICKEN ISLAND
27 februari 
Frukosten på vårt nya hotell var enligt mig den bästa hittills. Det fanns någon slags friterad fisk och den var verkligen hur god som helst. Massor med frukt hade dom också och riktigt smarriga bananmuffins. Måste prova baka såna när jag kommer hem. Det märks verkligen att vi har betalat lite extra för det här boendet för allt är så fint och fräscht här. Hotellet är ju trots allt byggt 2017 👍
😋 

Idag bar det iväg till en ny ö, Tup Island. Vi hade läst att det var en liten "strand-ö" som var sammankopplad med en annan större ö, Chicken Island. För att ta sig till den andra ön kunde man gå/vada på en strandbank genom vattnet beroende på hur högt/lågt vattnet var. 
När vi kom fram till Tup Island och hade tittat på den lilla ön bestämde vi oss ganska direkt att gå över till den andra ön. Vattnet var ändå relativt lågt och gick nästan upp till midjan så det fick väldigt bra att vada över. Chicken Island var mycket större och trevligare enligt mig. Inte alls lika mycket folk heller då stranden var rätt lång och det gick att gå iväg en bit. 
Påväg dit, resan tog cirka 25 minuter och kostade 1000 bath tillsammans. 200 bath för båtturen och 800 bath för att besöka öarna som båda två är Nationalparker. 

Tup Island med Chicken Island i bakgrunden 👌

Vi hade tagit med oss snorkel och cyklop och hoppades få se massor med fiskar. Men tyvärr så var det alldeles för långgrunt och det kändes som att hela kroppen skulle ta i alla stenar och fiskar(massor med små attackfiskar som jag blir så rädd för fast dom knappast skulle våga göra något) så det blev inte mycket snorkling alls. Tror det är bättre där när vattnet är lite högre. 

Annars var ön ganska trevlig, det fanns en restaurang och drickförsäljning. Vattnet var väldigt klart och fint, sanden var vit och fin men med rätt mycket snäckskal och småsten. Botten som bestod att mycket små och större stenar var däremot inte lika kul så vi badade inte så jättemycket.


På en sida av ön hittade vi dock ett superfint ställe med lite mindre stenar och väldigt lugnt vattnet. Där låg vi i vattnet i säkert en timme. Precis ovanför vattnet var det väldigt stenigt och klippigt där det sprang omkring stora eremitkräftor. Dom ser så roliga ut och så helt sjukt snabba, både på land och i vattnet.
Åh det var så härligt och fint 😍

När der var dags att åka hem igen hade vattnet sjunkit ännu mer och sandbanken mellan öarna var nästan helt framme.
Så häftigt hur havsnivån kan förändras så mycket på bara några timmar 👏

Hittills tycker jag att Poda Island här i Ao Nang och Nui Bay på Phi Phi har varit dom absolut finaste ställena. 👍

Ikväll blev det middag på Cheap Cheap Thai food och precis som namnet så var det riktigt billigt. För 120 kronor fick vi 5 rätter + ris och en dricka var. Snuskigt billigt. Gott var det också. Vi hade sett en video med vår favvo youtuber Mark Wiens som varit och käkat där när han var här. Vi var ju självklart tvungna att ta samma rätter som honom och det må jag säga var ett bra val. Allt var gott, speciellt papaya salladen. Älskar verkligen papaya sallad! 😍
 
Till efterrätt blev det ju självklart favoritglassen 🍦🙈