Izabelle Nilsson

MONKEY BEACH & NUI BAY
23 Februari 
Imorse var vi riktigt trötta och sov oss igenom hotellfrukosten. När vi vaknat till liv bestämde vi att vi skulle käka frukost ute och sen hyra en kanot. Efter en helt ok frukost gick vi ner till stranden och hyrde en kanot i 4 timmar för 500 bath. Idag är enda dagen som det har varit mulet hela dagen. Vi började paddlingen till monkey beach där det var fullt med folk och båtar. Aporna var också där och verkade till en början rätt glada över turisterna som matade dom med bananer. Jag ville inte gå alltför nära eftersom det faktiskt är vilda djur och förra gången jag var där var dom rätt aggressiva. Idag var dom lite arga men det hade nog jag också blivit om alla ville ta kort och reta mig hela tiden. 
Det var riktigt fint på monkey Beach men det var ännu finare förra året när solen strålade och vattnet blev ännu blåare😁

Efter en ganska kort stund på apstranden började vi paddla mot Nui Bay. Det kändes som en väldigt lång paddling så det var riktigt skönt när vi äntligen kom fram. Där var det, precis som förra året, riktigt vackert. Den här gången var det lite mer folk bara. 

Jag hade typiskt nog glömt mitt cyklop på hotellet så jag och Oskar fick turas om med hans. Vattnet var superklart och jag såg massor med fiskar. Jag såg faktiskt en liten haj för förta gången och blev rätt rädd hehe. Det finns så mycket fint och läskigt under ytan. Nästa gång vill jag nog ta dykcertifikat 😎
Så kul att fota i Oskars nya solbrillor 😘

På kvällen hade vi bokat bord på acqua som skulle vara en lite finare restaurang och vi blev riktigt nöjda.
Oskar beställde kallrökt lax till förrätt och jag pilgrimsmusslor 😋 
Jag provade amaretto sour för första gången och det var så gott. Kommer definitivt göra den hemma sen 🍸
Till varmrätt beställde jag anka och Oskar burgare som båda två smakade helt okej. Förrätten och drinken var bäst 👍

Efter middagen var vi och köpte pannkaka med nutella. Såå smarrigt. Vi fick besök av en söt liten katt. Det var massor med katter på hela Phi Phi.