Izabelle Nilsson

BANGKOK
Här kommer det sista blogginlägget från Thailand 👍👏

3 mars 
Idag var det dags att bege sig till Bangkok så vi steg upp ganska tidigt och packade ihop alla grejer. Oavsett hur länge vi har stannat på ett ställe så har vi alltid lyckats dra ut lika mycket grejer haha. Oskars syrra och Gabriel (den yngre pojken) hade varit och köpt nybakt bröd och bullar som vi käkade innan taxin kom och hämtade oss.

Vi hade kommit på en bra plan att åka till flygplatsen och sen ta skytrain därifrån in i centrala Bangkok. Sist vi åkte taxi in dit tog det säkert en timme att åka 5 kilometer på grund av all trafik. 

Det var ett bra val och det gick riktigt smidigt att ta sig in.  Sen vara det bara en liten, men extremt svettig, promenad till Solitaire Bangkok där vi bokat hotell.

När vi blivit incheckade och fått frächa upp oss lite tog vi BTS (skytrain) till Siam Paragon  där vi skulle käka ramen och handla lite wasabi på en större matbutik som finns där. 

Mätta och belåtna drog vi sen tillbaka till hotellet och njöt i poolen och semesterns sista soltimmar.

Till middag hade vi bokat bord på en buffé som skulle ha både sushi och skaldjur. Jag hade inte alls så höga förväntningar då jag vet hur det oftast brukar vara på bufféer, smaklöst och överhypat. Men jäklar vad överraskad jag blev. För det första så var servicen superbra och restaurangen låg på ett av dom finaste hotellen jag varit in på. Maten var helt fantastisk och allt var helt perfekt tillagat. Jag trodde inte jag var så hungrig när vi kom dit, men jag åt mig då ordentligt mätt och ville knappt sluta äta. 

Efterrätterna var också riktigt bra, goda och välgjorda. Chokladen smakade såå gott och inte alls så som jag upplevt på andra ställen. Vi var absolut helnöjda. 👍Vi bokade vid en sida som gav oss 50% på priset och då blev det ändå 700 kronor tillsammans vilket är riktigt dyrt för att vara Thailand, men det var det helt klart värt. 


När vi kom tillbaka till hotellet fick vi ett meddelande att flyget blivit framflyttat till 11:40 istället för 09:00 vilket gjorde kvällen ännu bättre. Vi skulle få sova mer och skulle inte behöva vänta lika länge på flyget till Luleå. Ett riktigt bra slut på resan. 👏👏👏