Izabelle Nilsson

TIBIDABO

På söndagen hade vi bestämt att dagens utflykt skulle bli till det heliga berget Tibidabo. Vi visste att det fanns en stor kyrka där och ett litet nöjesfält som vi inte visste om det skulle vara öppet eller inte.

Efter en riktigt smarrig pizza på Les Dues Sicilies tog vi sen buss T2a från plaza de Catalunya. Bussen kostade 3€ och tog ungefär 30 minuter.

Där uppe möttes vi av en jättefin kyrka med utsikt över hela Barcelona. Det var gratis att gå in i kyrkan och där inne var den väl inte så speciell. Utsidan däremot tyckte jag var riktigt vacker och så coolt att ha en så fin kyrka mitt på ett berg.

Nöjesfältet som låg precis nedanför kyrkan hade öppet och det fanns två olika delar, en gratis och en med entré på cirka 30 €. Vi höll oss till den kostnadsfria delen då ingen av oss vara sugna att åka några karuseller. Det fanns en utsiktsplats där det gick att se hela Barcelona som just då hade något slags dis över sig. En klar dag går det nog att se väldigt långt. Men det var ändå väldigt vackert och helt klart värt ett besök.

När vi hade gått runt ett tag gick vi ner mot bussen och såg att det fanns ett par skogsstigar. Vi valde en och kom ner till en större vandringsled men väldigt härlig natur. När vi kollade upp det på Google maps såg vi att det fanns flera kilometer med olika vandringsleder på berget. Vi gick bara en kort bit eftersom ingen av oss hade särskilt bra skor och andra planer väntade på oss.