Izabelle Nilsson

Restaurant Sesame Negre

På lördagskväll fick Oskar nys om Restaurant Sesame Negre, en nyöppnad fusion sushi restaurang som redan hade fått väldigt bra recensioner. 

Vi bokade bord och när vi kom dit hade dom precis öppnat för kvällen. Vi möttes därför av en folktom lokal och en trevlig spansktalande servitris. Vi valde direkt det bästa bordet precis vid fönstret så vi skulle få utsikt över både restaurangen och ute.
Kocken som var en tunnhårig spanjor hade på sig ett japanskt hårband och såg skrattretande proffsig ut.

Till förrätt beställde Oskar oxcarpaccio och jag, som ville gå lite wild and crazy, beställde in ett ostron. Oskars förrätt, som vi i princip delade på, var helt amazing. Precis som man drömmer om att en oxcarpaccio ska smaka. Mitt ostron, som jag fick helt för mig själv, var marinerat med någon slags citronmarinad och något mer som jag inte minns vad det var. Efter lite tveksamhet och nervositet slurpade jag i mig denna skönhet som smakade så obeskrivligt mycket hav. Den korta stunden den rördes runt i min mun hann jag känna så mycket olika smaker, bli äcklad och fascinerad på samma gång. Det var så kul att prova och jag kommer definitivt vilja prova det igen, men kanske inte på ett bra tag.

Till varmrätt beställde jag in en hot roll med tonfisk och Oskar en med lax. Det roliga med den här var att den på utsidan hade blivit friterad innan den sen skurits upp i sushibitar och fått antingen lax eller tonfisk på sig. Båda två var otroligt goda med välbalanserade smaker och riktigt proffsiga. Oskar beställde också in en bit med en fetare tonfisk som enligt honom var riktigt god.

Till efterrätt beställd jag in en liten chokladfondant med seamglass till och Oskar beställde in friterad chokladglass. Min efterrätt var definitivt det bättre valet och glassen var verkligen så god.
Innan vi sen skulle betala fick vi in en shot var med någon slags likör. Supergod var den och jag tyckte den smakade lite citron.

För den här pangmiddagen fick vi genom ett erbjudande betala cirka 40€ vilket är helt galet med tanke på hur gott det faktiskt var.

Innan vi skulle gå hade lokalen fyllts på med enbart spansktalande människor och jag tror att vi var dom enda turisterna där. Precis som vi vill ha det ✌️