Izabelle Nilsson

Central World & 4D Bio

Mina första upplevelser här i Bangkok är att det är mycket trafik, mycket människor och mycket människor som varken förstår eller kan prata engelska. Trots detta har vi ändå haft en trevlig dag här i Bangkok, hittills tycker jag att det är en mysig stad med glada människor även fast vi inte riktigt förstår varandra. 

När vi skulle fara från hotellet till en av shoppinggalleriorna fick vi tips om att ta taxi boat. Det var så smidigt, en stor båt som gick bara en bit från vårat hotell på floden som slingrar sig genom Bangkok. Det tog ungefär 15 min från vårt hotell till Central Word och med taxi tog det cirkus 40 min. Dessutom kostade det bara 5 kronor för både mig och Sofie. Sjukt värt!

Vi har hängt på Central World hela dagen. Vi har kollat i en hel del affärer, handlat litegrann,   ätit finaste kulglassen någonsin. (Lägger upp bilder imorgon när jag har bättre internet) 
Att hitta ett shushiställe i denna enorma galleria var dock ett omöjligt projekt för oss två och det resulterade i snabbmat istället. När vi käkat klart och gått bara en liten bit hittade vi två stycken på samma ställe, haha så typiskt.  

Innan vi skulle dra till hotellet kom vi på den smarta idén att gå på 4D bio och det var så sjukt coolt. Hela biosalongen interagerade med filmen på olika sätt. Stolarna som vi satt i rörde sig fram och tillbaka, den blåste luft i ansiktet och på benen, det var typ massagepinnar i stolen som trycktes upp ibland och det regnade ner fukt och rök från taket ibland. Vi började titta på "Resident evil, the last chapter" och såg ungefär i 40-50 minuter. Tyvärr så var ljudet alldeles för högt och det gjorde alldeles för ont i öronen, trots att vi sa till så ändrade dom ingenting. Så vi bestämde oss tillslut att gå därifrån. Nästa gång ska jag ta med öronproppar. Jag är ändå glad att vi provade för det var verkligen en upplevelse. 

Ikväll är det min och Sofies sista kväll tillsammans här i Thailand. Hon åker nämligen hem till Sverige imorgonbitti. Jag är så glad att vi åkte tillsammans och att vi ändå fick en hel månad med varandra. Det är ju helt otroligt att vi faktiskt tog oss iväg haha. Det blir tråkigt att hon åker hem men som tur är så behöver jag inte vara ensam länge. På söndag kommer Oskar och möter upp mig och spenderar 3 veckor med mig innan vi sen åker hem tillsammans. Det ser jag verkligen fram emot!