Izabelle Nilsson

Hejdå 2013, nu ses vi aldrig mer..
2013 har verkligen varit speciellt på sitt sätt. Jag har upplevt och gått igenom mycket som jag inte trodde skulle hända.

Jag har tagit studenten. Något jag länge såg fram emot! Nu skulle jag få slippa skolarbete en lång tid framöver, flytta hem till Älvsbyn och hem till mamma, bara vara ledig några veckor och sedan dra till USA.
Studenten kom och jag hade en fantastisk kväll med mina två bästa vänner.
Dagen efter fick jag äntligen lämna Umeå och flytta hem till Älvsbyn. Det var otroligt skönt och jag var så himla glad.
Ett par veckor gick och jag stormtrivdes verkligen!
Ungefär en vecka innan jag skulle sluta på min mammas jobb fick jag ett nytt jobberbjudande. Dagen efter befann jag mig på introduktion hos hemtjänsten här i Älvsbyn. Visst var jag lite skeptisk till hemtjänsten, men det var faktiskt riktigt roligt. Jag fick ett vikariat på tre veckor och dom där veckorna gick snabbt. Nu skulle jag äntligen få vara lite ledig och bestämma mig på riktigt hur jag skulle göra med USA.

Ledig blev jag i en dag sen fick jag ett annat jobberbjudande och under de kommande veckorna städade jag som aldrig förr under förmiddagarna och tog hand om gamlingar på eftermiddagarna. Jag var nog aldrig riktigt ledig i augusti. Eller jo kanske 3 dagar. Men jag var helt slut när augusti kom mot sitt slut och jag reste iväg till Stockholm med Jennifer. Jag var där i några dagar och ja hade sjukt roligt. Det blev både långa dagar och långa nätter. Jag var knappast utvilad när jag kom hem och började jobba ännu mer.

Efter ett par dagar gick det inge mer. Jag orkade inte, men hade svårt att förstå det. Tack vare lite tjat från mina nära och kära så blev jag tvungen att tacka nej till jobb och åka ivåg till pappa för att vila upp mig. Jag mådde inte alls bra och det kändes som att jag nästan hade gått in i väggen.
Tanken på att åka hem till älvsbyn och påbörja min nya tjänst som personlig assistent var inte särskilt lockande.
Efter ett par dagar var jag tillsist tvungen att åka hem och börja jobba.
Det var tungt i början, riktift tungt.

Men efter några lugna veckor med riktiga rutiner började stressen och ångesten äntligen lägga sig, jag började må bättre När jag sedan flyttade till egen lägenhet blev det ännu bättre.
Fram tills idag har det bara gått framåt och det hoppas jag att 2014 också ska göra.


Sen får jag inte glömma bort alla bra saker jag gjort 2013.

Jag har haft många sjukt roliga utekvällar tillsammans med mina vänner. I början av året spenderades utekvällarna mest med alex och vi har verkligen haft kul tillsammans. Hon är sjukt bra och har verkligen berikat min vardag!

Jag har äntligen fått se Eurovison song contest på riktigt. Vilket var fantastiskt coolt och roligt. Under samma resa fick jag också chansen att upptäcka mer av både Malmö och Köpenhamn. Tack pappa!

Jag har sett otroligt många artister. Främst på bråvallafestivalen där jag fick se bland Avicii, maskinen, in flames, icona pop och många många fler.

Min sommar har varit riktigt bra trots allt jobb och all stress. Jag har solat, badat, festat, varit med kompisar pch hunnit med massor med saker.

Jag har fått prova på hur det är att vara vuxen på riktigt. Ta hand om ett eget hem och ha betydligt mycket mer ansvar än jag haft förut. Det har varit svårt vissa stunder, mem vem säger att det är enkelt att bli vuxen.
Det har i alla fall berikat mig och fått mig att växa som peraon och som människa. Nu skulle jag aldrig vilja flytta hem igen för det är så otroligt skönt att få bo själv och bestämma själv.

Jag har varit utomlands med en fin vän och haft det hur bra som helst! Jag har sett dom meat fantastiska djuren och bara tagit det lungt. Der var verkligen en bra resa som jag aldrig skulle kunna ångra.
2013 hade jag inte alls velat hoppa över eller missa. För det har, som sagt, varit ett väldigr berikande år där jag har lärt mig och upplevt mycket. Nu är jag redo att lämna det här året och välkomnar 2014 med öppna armar!

Tack till alla nära och kära som funnits där för mig! ♥