Izabelle Nilsson

M I D S O M M A R

Heej på er, midsommarhelgen blev väldigt lyckad och vädret var på vår sida större delen av tiden. 

Vi kom fram till min mosters stuga rätt sent då både jag (mest jag) och Oskar var lite sega med packning och dylikt. När bilen var packad och klar såg det ut som att vi skulle vara borta minst en vecka hehe. Torsdagskvällen spenderades framför brasan med en cider i handen, grillad korv och trevligt sällskap. 

Första natten i tältet var helt okej, hade vi inte haft Oskars elektriska värmefilt hade vi nog blivit tvungna att gå in. Filten har en timer på 3  timmar så jag hann vakna en gång under natten av att det var svinkallt, men då var det bara att starta om den igen. 😁

Fredagsmorgon åkte vi hem för att hämta min väska med kläder som jag hade lyckats glömma. Vi passade också på att duscha och göra oss lite i ordning då det inte finns rinnande vatten i stugan. När vi kom tillbaka från byn hade mina släktingar dukat upp till sillunch med riktigt goda tillbehör. Jag tycker verkligen om när vi samlas så här många och gör roliga saker tillsammans. 
 
Under dagen spelade vi lite fotboll, chillade vid elden och bara umgicks. Några av oss bastade och badade, men jag avstod då jag visste att vi skulle sova ute och jag inte skulle hinna bli varm. På eftermiddagen promenerade vi iväg till en annan stuga där ett helt gäng hade förberett partytält, tipsrunda och knytkalas. Där åt vi riktigt god hemlagad mat och drack vin. 

Efter ett par timmar där drog hela vårt gäng tillbaka till min mosters stuga där festen fortsatte. Det var väldigt trevligt, men jag tog det rätt lugnt och var nästan nykter när vi sen gick och la oss. 

Andra natten i tältet var inte alls lika kall och jag sov inte med lika mycket kläder som innan. På morgonen packade vi ihop rätt snabbt och drog hem och chillade resten av dagen. 

Midsommarplaner

Godmorgon på er, sista arbetsdagen innan midsommar och regnet öser ner. Förhoppningsvis blir helgens planer ändå av. Jag och Oskar ska nämligen åka till min mosters stuga senare idag och sova över i två nätter. Vi kommer vara en hel drös med släktingar, däribland mamma och Roger som ska sova i husvagn. Jag och Oskar har fixat tält och hoppas därför att det blir både torrt och varmt. Ifall det nu skulle vara pissväder eller för kallt ( 3 grader "varmt" imorse när jag åkte till jobbet) så får vi sova inne i stugan 👌

Jag ser verkligen fram emot helgen. Tycker alltid det är så mysigt att samla familj och släkt och göra något roligt. Ikväll ska vi grilla och kanske basta. Imorgon blir det först sillunch i min mosters stuga tillsammans med släkten. På eftermiddagen åker vi alla till ett stort knytkalas där det kommer serveras mat och pågå lite olika aktiviteter. 

Vi firade midsommar i Timfors (mosters stuga) förra året också och det var så roligt. Jag är så glad att vi ska vara där iår igen. 

Nu ska jag fortsätta jobba.💃

Vi kunde inte hålla oss från att smaka lite av sommarkakan som vi bakade till knytkalaset 🙊

En dagens lista

Hej hej på er. Tänkte jag kunde göra en liten lista (som jag hittade på den här bloggen  http://www.jennysmatblogg.nu) såhär innan midsommar. Massor med bra  saker har hänt i mitt liv sen sist, kan berätta mer om det sen. 

Dagens humör: Riktigt bra. Utvilad, pigg och glad. 

Dagens frisyr: Ofixat i hästsvans. 

Dagens outfit: Jobbkläder, städrock och mjukkläder. 

Dagens lunch: Kvarg smaksatt med saft, hårdbröd med skinka. 

Dagens måste: Förbereda all mat inför midsommar. 

Dagens roligaste: Blir förhoppningsvis den kommande löprundan och all matfix ikväll. 

Dagens tråkigaste: Vädret, som faktiskt håller på att spricka upp. 

Dagens planer: Träna, umgås med Oskar och fix

Dagens miss: Ingen miss än så länge. 

Dagens lycka: Att livet just nu är på min sida. 

Dagens craving: Alltid choklad. 

Dagens önska: Att det inte blir regn på midsommar så att min och Oskars tältning blir av. 

Dagena onödigaste: Kanske lite för seg på jobbet. 

Dagens musik: Har faktiskt inte hunnit lyssna på något än. 

Dagens borde: Finns alltid mycket under den här punkten och just nu vill jag inte tänka alls på det. 

Dagens middag: Mest troligt rester från helgen, kycklingtacos. Så gott! 

Dagens fundering: Huruvida jag behöver en fotoskrivare eller inte. 

Dagens sista: Kanske en bit sommarkaka framför ett avsnitt unga föräldrar. 

Helgens middag, grillad kyckling och potatisgratäng. Kyckling är verkligen en stor favorit! Vi provade förresten njie nya kvargbea, helt okej men kanske lite väl söt i smaken. 😊