Izabelle Nilsson

Langkawi sky bridge and cable car

Go kväll på er. Vi har precis kommit tillbaka till hotellrummet, vi var ute en snabbis nu och köpte lite kycklingspett. Satay kallas dessa kycklingspett och är marinerade i ingefära, gurkmeja, koriander och socker. Precis innan vi fick våra doppades dom i en smarrig jordnötssås.  Jag tyckte att det var helt okej, det var dock lite allt möjligt från kycklingen så en del bitar gick knappt att äta, men det som gick att äta var gott. Annars har vi bara hängt på hotellet, Sofie har tyvärr haft sån huvudvärk så det fick bli en lugn kväll. Imorgon tar vi nya tag. 

Idag var vi ju som sagt till Langkawi sky bridge och det var en riktigt rolig upplevelse. När vi tog taxin in till stan för att käka lite lunch så pratade vi en hel del med vår taxichaufför.  Han berättade bland annat att imorse när han skjutsat ett gäng kineser till "the cable cars" (liften upp till bron) hade dom snabbt kommit tillbaka till taxin för att kön hade legat på 4 timmar. Därför var vi nästan lite tveksamma på om vi skulle dra dit. Men vi tänkte att vi kunde fara dit och se hur lång kön var och skulle den vara alldeles för lång kunde vi hitta på något annat. Sagt och gjort drog vi dit och när vi kom fram var det massor med folk. Vi såg dock på någon skylt att det gick att köpa expressbiljetter, så vi gick fram till biljettluckan och frågade om den och express oxh den skulle gå på cirka 200 svenska kronor. Vi köpte den direkt och sen fick vi vänta i kanske 3 minuter innan vi fick åka upp. Så värt pengarna. Det blev ingen kötid någonstans för oss.  

Vägen upp var nästan lite läskig. Vi fick sitta i små gondoler med panoramafönster som rymde 6 st personer och som gick väldigt fort upp. Innan vi tog oss till själva bron stannade vi på två stycken utsiktsplatser som hade riktigt fina vyer. 
Bron var verkligen höjdpunkten och för att ta sig till den fick vi gå på en liten stig genom skogen. Där varnade dom för apor, ormar och vildsvin(?!?). Vi såg tack och lov inget av det. När vi skulle tillbaka tog vi en slags hiss, der var enda gången vi fick köa (tog kanske 20 min). 

Bron var inte så stor som jag trodde den skulle vara, men den låg väldigt högt upp. Det var läskigt att gå på den och både jag och Sofie blev helt skakis i benen. Där uppe tog vi hur mycket bilder som helst. Det var verkligen vackert åt alla håll, det var dock lite disigt så det gick inte att se Koh Lipe (som annars brukar gå att se). 

Haha asså när vi stod när nere och väntade på att få hoppa på liften var det ett kinesiskt par som försökte smygfota mig. Dom ville tydligen att jag skulle vara med på deras bild för när jag frågade dom om dom ville ta en bild sa dom ja.  Sen uppe på bron kom det också fram flera stycken som ville fota med mig. Kändes lite konstigt för det här aldrig hänt mig, men det var lite smickrande också. 

Jag är i alla fall glad att vi drog dit och fick se litegrann av Langkawi. Helt klart en aktivitet jag kan rekommendera. Imorgon drar vi vidare mot Kuala Lumpur. 

Satay-kyckling