Izabelle Nilsson

The temple of the Reclining Buddha - Wat Po

Hej på er. Alltså vilken huvudvärk jag har haft sen jag kom tillbaka till hotellrummet, nästan så ont att jag har velat kräkas. Nu efter några timmar i sängen och ett antal olika värktabletter har det äntligen släppt. Tror jag hade en sväng av värmeslag så imorgon blir det keps och massor med vatten. 

Hur har dagen varit då? Jo den har varit riktigt bra. Åkte ju som sagt till Wat Po och det var väldigt vacker! Det fanns så mycket fint att fota. Thailändarna är ju verkligen inte minimalistiska så alla byggnader var så vackert prydda. För att komma in på området fick jag betala 100 bath (cirka 25 kronor) och då ingick det också en vattenflaska. Allt är så galet billigt här. 
Det första jag gjorde var att gå till den "sovande Buddhan", en gigantiskt guldfärgad budda som precis som namnet säger ligger ner. För att få gå in i byggnaden där den låg fick jag först ta av mig skorna och sen fick jag en neongrön morgonrock eftersom dom ansåg att jag hade för lite kläder på sig. Det är viktigt att visa respekt och vördnad inför Buddhan och kungen här. 

Efter Buddhan strosade jag omkring på området, fotade och kollade på alla fina byggnader och figurer. Höjdpunkten med Wat Po var helt klart thaimassagen som finns här på området. Här ligger nämligen en medicinsk thaimassageskola som utbildar blivande massörer i gammal traditionell thaimassage.  Det finns möjlighet att få både fotmassage och thaimassage här, så självklart passade jag på att ta lite thaimassage. Det var väldigt likt men ändå olikt den massage jag fått tidigare. Nu kändes det verkligen som att min massör lyssnade på min kropp och fokuserade på mina ömma punkter. En väldigt trevlig upplevelse. 

Tyvärr kan jag inte ladda upp bilderna just nu. Det verkar vara något fel på hotellets internet så det fungerar inte alls. Jag har snart slut internet på telefonen så jag måste spara till imorgon då jag tänkte fylla på mera.