Izabelle Nilsson

Mot Koh Samet

Godmorgon! Vi har precis packat klart våra grejer och ska strax gå ner till receptionen och checka ut. Idag bär det av till Koh Samet där vi ska stanna i 4 eller 5 nätter, kommer inte riktigt ihåg.  

Vi har haft det jättebra här i Mae Phim och hotellet är ett av dom bättre jag bott på här i Thailand. Det har varit lugnt och skönt här i jämförelse med många andra ställen jag varit på. Jag skulle lätt kunna tänka mig att komma tillbaka hit och bo på samma ställe. 

Jag är ändå glad att vi valt att inte bara stanna på ett ställe för jag tycker det är så himla roligt att se nya ställen. Det känns ju lite roligare att ha sett lite mer och kanske hitta ett favoritställe som man kan resa till senare i livet.

Coca Cola Beach

Heej på er! Vi har precis kommit tillbaka från stranden där vi hängt större delen av dagen. Idag promenerade vi till en strand som heter Coca Cola Beach och som ligger ungefär 3 km härifrån. Oskars mamma och syster hade varit där förra året och rekommenderade den. Stranden var väldigt lång och fin och det var inte alls mycket folk. Vi hängde i ena kanten av stranden där det fanns både mat och solstolar, riktigt mysigt. Idag var det väldigt stora vågor så det var riktigt skojigt att bada.  

Igår gick vi och badade precis nedanför hotellet och det var nästan bara vi som badade. Vattnet var riktigt skönt men efter efter en stund kände båda två att det började sticka på kroppen. Vi insåg ganska snabbt att det var maneter och säkert därför många som hängde vid poolen. Det här är andra gången jag "bränner" mig på maneter här i Thailand. Lite läskigt faktiskt, tur att jag inte stött på några större. Efter det gick vi upp och badade i poolen istället och det var kul det också.  

Grandblue resort

Nu är vi framme i Mae Phim och vi har precis satt oss i en restaurang bredvid hotellet och beställt lite mat. Hotellet här är superfint och ligger precis vid havet. Vad vi hunnit se hittills verkar det inte vara alltför mycket turister på stränderna här och det känns väldigt bra. Även fast det var väldigt fint på Koh Larn så var det nästan lite väl mycket människor på stränderna. Det var dessutom väldigt mycket vattenskotrar så det fanns "inhägnat" område i vattnet där man fick simma. Här har jag inte sett en enda vattenskoter och det verkar gå att simma överallt. Det känns bra att vi har åkt hit! 

Här ska vi stanna i 2 nätter innan vi sen åker vidare mot Koh Samet.