Izabelle Nilsson

Examensdag
I fredags var jag ledig från jobbet så att jag skulle kunna vara med på Tintin och Mys examen. Myran gick ut sjuan och hade sin examen på forum, det var inte särskilt speciellt men ändå kul att titta på. 

Tintin som däremot gick ut nian och hade sin examen i kyrkan var riktigt kul att titta på. Hon hade gjort sig jättefin och lånade klänningen som jag hade på min student.  Tintin var med i kören och dom sjöng väldigt fint. När lärarna sen skulle dela ut stipendium och diplom fick Tintin ett för sin vilja och envishet att klara av skolan. Jag blev så himla rörd och stolt! Det var så kul att se att hon fick något för tiden hon lagt ner och att det faktiskt lönar sig att kämpa. ❤
Bangkok here we come!!
Ja, precis som rubriken säger! Jag ska resa till Bangkok!! Men det är inte bara jag, Sofie och Izabelle ska resa till Bangkok! 

 I fredags bokade jag och Sofie en enkelbiljett till självaste Bangkok. Om cirka 6 månader drar vi dit och det kommer vara starten på en långresa som vi sett fram emot i ungefär ett år nu. Det känns så himla roligt att vi äntligen bokat biljetter och att vi faktiskt kommer ta oss iväg på det här äventyret. 
Vi har under våra tio år som vänner planerat och pratat om såå många saker vi velat göra och sällan har det blivit av. Men inte den här gången!

För lite mer än ett år sedan hittade jag Kilroy, en sida som annonserade om jorden runt resor. Det fanns både färdiga resor och mjöighet att skräddarsy sin egen jorden runt resa. Jag hörde direkt av mig till Sofie och sa "det här måste vi göra!" När jag den dagen slutade jobbet träffades vi och pratade om det hela kvällen. Vi skulle inte åka på någon färdigsydd resa, nä, om vi skulle åka så skulle vi skapa en alldeles egen resa. Där och då började vi skriva ner alla ställen vi ville åka till och alla sevärdheter vi ville se.  

En vecka senare satt vi båda två på min studsmatta och pratade med en reseexpert från Kilroy. Vi hade en plan, vi visste ungefär hur vi ville ha det och Kilroy skulle hjälpa oss. 
Ett och ett halv år senare skulle vi åka och vi skulle behöva spara ihop en hel massa pengar. Det skulle vi klara, för redan då var vi så sjukt taggade

Nu står vi här, 12 månader senare och endast 6 månader kvar till avresan. Vi har snart sparat ihop pengarna och vår resemall är snart klar. Vårt första stopp blir till Bangkok, Thailand. 
Långhelg i Umä
Den här långhelgen har spenderats med min sköna böna Alex i storstan. Åkte dit direkt efter jobbet i fredags och kom dit ganska sent, så på fredagen hann vi inte göra särskilt mycket. 

Lördag sov vi ett bra tag innan vi sen skulle iväg och luncha på café Göteborg. De hade halva priset på hela menyn då dom samma dag skulle ändra namn till café gamla fängelset. Har varit där ett par gånger tidigare och alltid uppskattat deras meny. Det var riktigt mycket folk där och vi fick oss ett bord utomhus i det lite småkyliga vädret. Där satt vi i cirkus 1 timme, om inte mer, och väntade på maten. Till sist fick vi nog och vi gick in för att kolla hur det gick för dem och precis som vi anat hade de tappat bort vår beställning. Medan dom snabbt började med våran mat kutade Alex till systemer för att hinna innan stängning.
 När vi tillsist hade fått i oss vår mat (som vi fick gratis pga av missen)  begav sig Alex och jag oss in mot stan.  Där hann vi bara med ett par affärer innan vi sen blev less oss gick hem.  
På kvällen hade vi tänkt gå ut och vi hade varit rätt så taggade på morgonen/förmiddagen, men att sitta flera timmar utomhus och bli stelfrusna tog rätt så mycket energi så det slutade med en hemmakväll framför tv:n. 😊

Söndagen var vi uppe "tidigt" och begav oss direkt efter frukost mot handelsområdet på Ersboda där vi kikade i ett par affärer. Efter det drog vi till den "stora" höjdpunkten för dagen, nämligen nya Ikea och köpcentrat Avion.  
Det fanns hyfsat bra shopping där och jag hittade ett par nödvändiga saker, ska nämligen inte handla så mycket grejer nu och istället försöka spara. 
Ikea var son vanligt riktigt trevligt, älskar att gå omkring i alla färdigdesignade rum och klämma och känna på allt och drömma mig bort till mitt framtida hus som jag aldrig kommer skaffa haha. Här spenderade sedan jag och Alex en väldigt romantiskt middag. Ikeas mat är ju både billig och god. Det enda som saknades var tända ljus och lite mysbelysning. 
På kvällen kom Erika och Pontus förbi en sväng och vi satt mest och surrade. Väldigt trevligt. 

Idag, nationaldagen till ära, har vi haft en riktigt mysig dag. Den startade med en promenad till Gammlia för att kika på nationalfirandet. Vi hade med oss filt och hade tänkt sätta oss där och chilla, men väl där kändes det inte som att Gammlia var the place to be. Istället tog vi oss ner på stan, köpte sushi och satte oss i årstidernas park och mös. Perfekt avslut på helgen. 

Sammanfattningsvis har jag haft en riktigt mysig helg och betydligt lugnare än tänkt. Det är alltid lika trevligt att åka till Umeå och något jag borde göra oftare.  😊