izaaabelle

8 September

Kategori:

Måndag imorgon,  känns det som.  Har varit ledig i två dagar nu och imorgon är det tillbaka till rutiner igen.  Det är så skönt att vara ledig mitt i veckan, det känns alltid som att jag hinner med fler saker och samtidigt blir utvilad på ett annat sätt. Att det bara blir 3 arbetsdagar den här veckan känns också toppen!  

Rackberget

Kategori:

Halloj, I lördags var som sagt jag och Jennifer upp till rackberget,  Elin kunde tråkigt nog inte följa. Allting tog cirka tre timmar och vi hade jättetrevligt,  det är så roligt att för en gång skull hitta på lite saker.  Förhoppningsvis hinner vi gå upp en sväng till innan det blir alltför kallt. 

Middagsbjudning

Kategori:

Godmorgon alla fina!  Igårkväll hade jag middagsbjudning hemma hos mig med Jennifer och Elin.  Kvällen blev riktigt lyckad och jag bjöd på en höstig vegetarisk gryta till varmrätt och raw brownies till efterrätt.  Jag tyckte allt var jättegott och det verkade även mina gäster tycka.    
Efter maten satt vi och pratade om allt mellan himmel och jord och det så trevligt.  Det här är definitivt något vi kommer göra om igen.  

Idag ska jag, Jennifer och förhoppningsvis Elin gå upp på rackberget. Vi ska ta med macksäck och göra upp eld där uppe. Jag vet inte exakt hur lång tid det tar,  men jag tror det blir en lagom vandring. 

Amsterdam april 2015

Kategori:

Här kommer lite bilder från när jag och min far åkte till Amsterdam.  Jag visste inte särskilt mycket om staden mer än att det är lagligt med både prostituerade och lättare droger.  Samt alla tulpaner som förknippas med landet i helhet. Just de här tre sakerna var också det som de flesta turistsouvenirerna bestod av.  

Amsterdam är verkligen en vacker stad med alla kanaler och hus som nästa växer upp ur vattnet. Jag har aldrig varit i Venedig,  men jag tror städerna kan påminna om varandra.  Någon som varit till båda och kan jämföra? 

Vi var där under en weekend och det var hur bra som helst.  Hotellet låg cirka 15 meter från stora torget, Damtorget, så vi var verkligen i centrum. Jag lägger hellre ner lite mer pengar på ett centralt boende än ett fint boende.  Det underlättar så mycket om man befinner sig centralt,  då slipper man tänka på bussar,  tunnelbanor osv.  

Under våra 3,5 dagar hann vi se rätt så mycket.  Vi valde att promenera större delen av tiden för då missar man inte så mycket. En av dagarna provade vi en hop-on-hop-off båt och det var väl helt okej.  Men i slutändan tyckte vi båda att promenader var bättre. 

Vi var inte till så jättemånga turistiga  sevärdheter, egentligen vet jag inte varför.  En av dagarna hade vi tänkt gå till Anne Frank museet,  men kön var hur lång som helst och kötiden var rätt så lång.  Så vi valde att gå vidare och bara njuta av staden.  

Red light district, det område där prostitutionen och de flesta coffeshop (de pubar det är lagligt att röka på i) fanns,  var vi till ett par gånger både på dagen och kvällen.  Dagtid var det inte särskilt speciellt,  men på kvällen var det helt annorlunda.  Det stod posande halvnakna kvinnor/tjejer i skyltfönster och försökte "locka"  till sig kunder.  Först trodde jag inte riktigt att det var sant,  men av kvällarna såg jag hur en tjej öppnade upp fönsterdörren,  släppte in kunden och drog för en gardin.  
Hela tiden kände jag söt hachlukt från alla pubar.  Allting kändes ganska coolt,  men samtidigt  sorgligt.  

Jag skulle lätt kunna åka till Amsterdam igen och jag rekommenderar det varmt till er som funderar på det.  

Ett år sedan idag

Kategori:

Idag,  för exakt ett år sedan,  satt jag på planet påväg mot USA.  Förväntansfull och pirrig över allt jag hade att vänta mig. Värdfamiljen,  alla nya människor,  platser och upplevelser.  

 Idag skulle alltså  första dagen på den resemånaden som ingick i programmet ha börjat. Istället blev det ändrade planer och jag kom hem igen efter cirka 3 månader.  

Sista två veckorna i USA var riktigt tuffa rent psykiskt. Jag velade om jag skulle stanna kvar hos familjen och försöka ett tag till,  byta till en annan värdfamilj eller helt enkelt ta mitt pick & pack och åka hem.  När man är så långt bort hemifrån och de personer man älskar mest bara kan nås via internet,  då är det så svårt att komma fram till hur man ska göra. Självklart är det alltid jag som har sista ordet,  men det är skönt att kunna rådfråga och prata igenom det med sina nära och kära.  
Mina föräldrar tyckte i början att jag skulle stanna kvar och försöka lite till,  och det gjorde jag.  Men när höjdpunkten under mina dagar blev att ringa hem tyckte mamma att jag skulle komma hem om det nu var det jag ville.  

Jag bestämde mig ändå för att försöka hitta en ny familj.  Jag skulle ha två veckor på mig att hitta en ny och skulle jag inte lyckas skulle cultural care betala min hemresa. 
Men då en kväll kände jag att "nä,  varför ska jag göra det". Jag hade under min tid hört så mycket negativt om just rematch. Att man kunde komma till dåliga familjer som behandlade en dåligt. Jag ville verkligen inte hamna hos en sån familj och få dåliga minnen av USA. 
Min värdfamilj var hur gulliga som helst och jag tror det skulle vara svårt att hitta en lika fin. 

Därför blev det att jag kom hem istället och det är ett beslut jag aldrig har ångrat. Det är så viktigt att lyssna på magkänslan,  den har oftast rätt.  

I dagsläget är jag glad att jag kan kolla tillbaka på tiden i USA och ändå få positiva känslor. För trots den korta tid jag var där,  har jag ändå upplevt så otroligt mycket och lärt mig massor av nya saker både om USA och om mig själv.  Jag är så sjukt glad att jag åkte dit och provade.  För hade jag inte gjort det hade jag ju aldrig vetat. 
Dom som har funderingar eller drömmer om att vara au pairer borde absolut göra det!  Det är ett minne för livet oavsett hur det slutar.  😊

1 September

Kategori:

Nu är hösten här och sommaren har bara sprungit iväg precis som den brukar. Det känns riktigt mysigt med höst.  Mörka kvällar,  friskare luft,  tända ljus och mysiga kvällspromenader. Även en och annan filmkväll.  😊 

Dom kommande månaderna har jag inte så mycket mer planerat än jobb.  Jag har nämligen fått förlängt på polarbröd i två månader till och det känns verkligen toppen.  Trivs riktigt bra här, både med jobbet i sig och mina fantastiska kollegor.  

Har äntligen kommit igång med träningen och det känns så himla bra.  Har börjat med ett nytt träningsprogram som kommer att pågå ett par veckor nu och jag längtar efter resultat.  

Det känns som att det här kommer bli en bra höst!